tietoja kuorosta
johtaja Seppo Korhonen
tulevat konsertit
yhteystiedot
Ajankohtaista
#
#
klikkaamalla isompi kuva

PRO CANTO

Pro Canton pohjana on taannoinen Lahden musiikkiluokkien edustuskuoro. Itsenäisesti ja Pro Canto -nimellä kuoro on toiminut vuodesta 1997 lähtien. Kuoroa johtaa sovittajanakin tunnettu Seppo Korhonen.

Pro Canto poikkeaa useimmista kuoroista siinä, että se ei harjoittele säännöllisesti, vaan harjoituksia pidetään periodeittain ennen esiintymisiä. Pääosin harjoitukset sijoittuvat viikonloppuihin, sillä kuorolaiset tulevat eri puolilta Suomea.

Pro Canto on varsin muuntautumiskykyinen, sillä se esiintyy niin pienryhminä, naiskuorona kuin sekakuoronakin. Näin ollen myös ohjelmistoa on laidasta laitaan. Pro Canton valtti onkin sen monipuolisuus. Kuoro siirtyy sujuvasti Abbasta Ave Mariaan, gregoriaanisesta kirkkolaulusta gospeliin ja jazzista joululauluihin.

Parhaiten Pro Canto tunnetaan kuitenkin joulukonserteistaan, jotka ovat muodostuneet lähes sen tavaramerkiksi. Tämä aatonaaton illan perinne on virittänyt lahtelaiset joulun tunnelmaan jo 15 vuoden ajan.

Pro Canto on vuosien varrella tehnyt yhteistyötä monien nimekkäiden artistien kanssa. 15-vuotisjuhlakonsertissa jouluna 2012 solistina oli mezzosopraano Lilli Paasikivi, joka esiintyi kuoron kanssa myös sen ensimmäisessä joulukonsertissa. Syksyllä 2011 kuoro oli mukana baritoni Jorma Hynnisen 70-vuotisjuhlakiertueella. Joulukuussa 2010 kuoro teki huippusopraano Barbara Hendricksin kanssa joulukonserttikiertueen, joka vieraili viidessä kaupungissa. Aiemmin kuoron konserteissa solisteina ovat olleet muun muassa Kirsi Tiihonen, Pia Freund, Tamara Lund, Esa Ruuttunen, Mika Pohjonen ja Johanna Rusanen, jonka kanssa Pro Canto on myös levyttänyt (Joulun valoa, 2001). Pro Cantoa kuullaan myös kansainvälisesti tunnetun popartistin Jimi Tenorin taustalla levyillä Organism (1999) ja Out Of Nowhere (2000). Pro Canton joulukonserttien vakiesiintyjä puolestaan on maan- ja maailmankuulu urkuri Kalevi Kiviniemi.